Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Alweer voor het achtste jaar hield het Turks Consulaat in Leiden haar Haringparty. Elk jaar weer een gezellige en druk bezochte haringparty, destijds bedacht door Honorair Consul Generaal Joost Peters om de warme banden tussen Leiden en het Consulaat te onderstrepen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Haring%20HCG%2098.jpg Elk jaar reikt het Consulaat een aantal vaatjes uit. De burgemeesters van de 6 steden waar een consulaat is gevestigd mogen een voorstel doen welke organisatie of goed doel dit vaatje haring verdient. Consul Joost Peters reikte symbolisch de vaatjes uit aan de diverse organisaties.


Lees meer...   (4 reacties)

Even een beetje bijkomen na al die drukke weken met bijna elke dag lange grote blogs. De laatste weken zien we overal de vlag uithangen met een schooltas eraan. Ach we hebben het bijna allemaal gedaan nadat je of je kinderen geslaagd waren.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Geslaagd%20examen%208.jpgVervelend als je gezakt bent om dan al die vlaggen te zien. Vorige week zag ik een vlag met schooltas en vroeg mij af, is dit een vervelende vergissing, is het toeval of is er goed over nagedacht nadat zoon of dochter gezakt was.

Lees meer...   (6 reacties)

Maandagavond vond in de Leidse Schouwburg misschien wel de meest bijzondere voorstelling van het jaar plaats. Na bijna 19 jaar neemt Bart van Mossel afscheid als artistiek directeur van de mooiste en oudste schouwburg van Nederland. Familie, vrienden en relaties waren uitgenodigd om samen met Bart zijn afscheid te vieren. Bart wist uiteraard dat er een afscheidsreceptie was, maar had geen idee wat er verder allemaal ging gebeuren. Vanaf half 7 liep de schouwburg vol met genodigden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Bart%20van%20Mossel%202.jpg Het werd voor Bart een onvergetelijke avond waarin een keur van artiesten persoonlijk of via videoboodschappen langskwamen om Bart te bedanken voor zijn werk, maar vooral warme gastheerschap in de Leidse Schouwburg.Voor de grote finale waarin de Wëreldbänd optrad, ontving Bart uit handen van wethouder Robert Strijk de Gouden Speld van de gemeente Leiden.


Lees meer...   (2 reacties)

Het centrum van Leiden stond zondagmiddag vol met straatmuzikanten. 40 Deelnemers waren toegelaten tot het 30ste Gouden Pet Straatmuzikantenconcours tijdens deze Lakenfeesten. De eerste band die ik tegenkwam was een oude bekende 'Schering en Inslag' doet al sinds 1989 mee en kan je dus gerust oude rotten in het vak noemen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/GoudenPet%202.jpgSamen met 5 andere acts stonden ze een paar uur later na de finale te wachten op de uitslag.

Lees meer...   (3 reacties)

Het blijft uniek dragonboatraces in het hartje van de stad. Meestal gebeurt dit op meren of groter water. De Rijn bij de Apothekersdijk is precies lang genoeg om wedstrijden te houden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Dragonboatraces%201.jpgTijdens de Dragonboatraces uiteraard ook weer een eerbetoon aan de onlangs overleden Aad van der Luit. Hij introduceerde na een bezoek aan China de Dragonboatraces in Leiden en maakte er een groot evenement van. De organisatie heeft daarom een speciale Aad van der Luit wisseltrofee laten ontwerpen. Het team van de Stucshowroom mocht als eerste de trofee in ontvangst nemen.

Lees meer...   (3 reacties)

Ik denk dat iedereen die in Leiden woont (en van een feestje houdt) kan begrijpen dat het voor mij bijna ondoenlijk is om er dit weekend verslagen op te zetten. Ik heb begrepen dat het geen superweer wordt de komende week, dus kan ik op mijn gemak schrijven en kunnen jullie rustig alles bijlezen.Vandaar een korte (dit keer echt kort) blog met daaronder een fotoslideshow en filmpje van de Peurbakkentocht, die uiteraard weer als een groot feest eindigde voor Annie's.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Peurbakkentocht%202017%20298.jpgHet was dit jaar natuurlijk een Peurbakkentocht met een lach en een traan. De onlangs overleden Aad van der Luit heeft de Peurbakkentocht en de Lakenfeesten groot gemaakt.Vandaar veel eerbetoon aan Aad. De organisatie heeft een speciale Aad van der Luit wisseltrofee in het leven geroepen en ik denk (weet) dat deze volledig verdiend naar de Stamgasten is gegaan. Toen ik om bijna 02.00 uur 's nachts naar huis ging waren de Stamgasten nog steeds onder de indruk van deze mooie prijs.

Lees meer...   (7 reacties)

Met de opening van Leiden Culinair gisteravond staat Leiden weer helemaal in teken van de Lakenfeesten. Vier dagen lang, eten drinken en vooral feest vieren met vrijdagavond het grote klapstuk de Peurbakkentocht waar bijna heel Leiden voor uitloopt. Het was gisteravond direct al gezellig druk op de Kaasmarkt.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/1%20Culinair%20opening%20147.jpgDe opening alleen al liet zien dat Leiden in vuur en vlam staat voor de Lakenfeesten.

Lees meer...   (6 reacties)

Het 3 October Gilde  is een club van ondernemers met een Leids hart. Het gilde bekostigd onder andere de grote Hutspotmaaltijd op 2 oktober en de uitreiking van Haring en Wittebrood op 3 oktober. Tijdens de traditionele Haringparty is er ook nog eens een veiling om geld in te zamelen om nog een extra 3 oktober activiteit te ondersteunen. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan aan de jaarlijkse Gehandicapten  Tour langs diverse instellingen in Leiden en omgeving. Voor de dames van de Evenementen Commissie best wel een spannend middagje, de opbrengst van de veiling bepaalt ook het programma.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/3%20Oct%20Gilde%20Haringparty%206.jpgDe dames konden na afloop van de veiling opgelucht ademhalen, er was het gigantische bedrag van € 16.481,00 opgehaald. Bijna een derde van de opbrengst kwam van het belangrijkste veilingstuk, het vaatje haring, dat gekocht werd door Henny Wiggers.

Lees meer...   (6 reacties)

Niet al te veel mensen kennen het, toch laat het Leids Carillon Genootschap letterlijk en figuurlijk regelmatig van zich horen. Dinsdagmiddag presenteerden zij een uniek concert met beiaardier Levina en Pors en de bigband van Frits Landesbergen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Frits%20Landesbergen%20Bigband-carrillon%208.jpgDe bigband speelde beneden op het Stadshuisplein en Levina Pors zat hoog boven iedereen uit in de klokkentoren van het Stadhuis.

Lees meer...   (5 reacties)

Aan alle kanten merk je dat de Lakenfeesten eraan gaan komen. Van donderdag tot en met zondag staat de stad bol van feesten en activiteiten, om er willekeurig een paar te noemen, Peurbakkentocht, Dragonboatraces, Leiden Culinair, Bierfestival, Hollandse avond, Gouden Pet Straatmuzikantenconcours en ga zo maar door. Het hele programma lees je natuurlijk op de site van de Lakenfeesten. Op de Kaasmarkt wordt hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen voor Leiden Culinair oftewel La Place du Fromage.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/1%20culinair%20opbouw%203.jpgDe Dragonboatraces zijn ook een traditioneel onderdeel van de Lakenfeesten. Het team van de Stucshowroom valt de laatste jaren regelmatig in de prijzen. Misschien komt dat wel door hun heel speciale manier van trainen.

Lees meer...   (5 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl