Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Combilogo-ProKwadraat-GroepCustom.gif picture by tsambika
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Ondanks alle negatieve weersberichten verliep Koningsdag 2017 in Leiden op een buitje in de ochtend en de avond na, droog en zonnig. Zowel in het centrum als de wijken werd massaal feest gevierd. Er zijn ook dit jaar weer heel wat zolders leeggehaald bleek wel op de vrijmarkten in de stad en de wijken.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Koningsdag%2098.jpgHoe je ook tegen het Koningshuis aankijkt, het is prachtig dat in ons land de Koning en Koningin feest kunnen vieren tussen de bevolking. Dit zie je in vrijwel geen land ter wereld en daar mogen we trots op zijn, maar nog belangrijker is dat we met zijn allen, ongeacht geloof, politieke voorkeur of afkomst, vieren dat we Nederlander zijn.

Lees meer...   (7 reacties)

Na de Lintjesregen en voor de Koningsnacht is de oranjeborrel van de Oranjevereniging Leiden als opwarmertje voor de feesten.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Oranjeborrel%203%20-%20kopie.jpgVandaag kleurde heel Leiden zoals elk jaar oranje en is molen de Valk weer rood, wit, blauw ingepakt.

Lees meer...   (4 reacties)

Vandaag was in heel Nederland weer de traditionele lintjesregen. In elke stad of dorp werden Nederlanders met smoezen en verhalen naar de lintjesregen gelokt om daar te ontdekken dat ze zelf het middelpunt waren. Het blijft een leuke bijkomstigheid van de jaarlijkse lintjesregen. In Leiden kregen dit jaar 16 Leidenaren een lintje en een Leidenaar ontving een lintje in Den Haag omdat hij daar werkzaam is en vanwege zijn werkzaamheden daar werd onderscheiden. Het was weer zo'n typische Nederlandse dag en traditie die we moeten koesteren.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Lintjes%20157.jpgVoordat vrienden, familieleden en collegea's ze konden feliciteren, moesten de 16 gedecoreerden samen met burgemeester Henri Lenferink eerst nog op de foto.

Lees meer...   (7 reacties)

Het zit niet mee met de lente, sterker vanmorgen hagelde het nog even in de regio. Regen, wind, lage temperaturen, het heeft veel weg van een natte koude kerstvakantie in plaats van een voorjaarsvakantie.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Wolkenlucht%2029%200kt%204.jpgSoms is het leven hard, je zal maar met dit weer geboren worden en je eerste dagen op straat moeten slijten.

Lees meer...   (5 reacties)

Ooit opgericht voor een eenmalig optreden en zaterdag vierden ze hun 17-jarig bestaan, het kan raar lopen in de muziekwereld. The Band of Liberation is een Army Band die voornamelijk bestaat uit oud- militairen. De band werd in 2000 opgericht om eenmalig op treden bij de Rijntaptoe die als thema 55 jaar bevrijding had. Na dit optreden bleef de band bestaan en is tegenwoordig een veel gevraagde gast bij onder andere bevrijdings- en herdenkingsfeesten in binnen-en buitenland.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje012/Bol%20CDpresentatie%209.jpgDe gasten werden in stijl ontvangen bij het clubhuis van de band.

Lees meer...   (5 reacties)

Een kofferbakverkoop, wandelen, steppen en skaten, stuk voor stuk geen activiteiten die je in een parkeergarage verwacht. Zondag was de laatste dag van het Garage Festival Lammermarkt ter gelegenheid van de opening van de diepste parkeergarage van Nederland. De afgelopen dagen schreef ik al over de bouw van de garage, over de spectaculaire opening en natuurlijk de garagedisco van vrijdagavond. Vandaag het laatste verhaal over de open dag en Garagesale.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje019/Garagesale%2017.jpgDuizenden bezoekers kwamen een kijkje nemen in de nieuwe en echt wel unieke parkeergarage. Uit veiligheidsoverwegingen mochten er niet meer dan 600 mensen tegelijk in de garage, vandaar dat je er ongeveer een half uurtje voor over moest hebben voor je naar binnen kon.

Lees meer...   (6 reacties)

Het was vrijdag alweer de derde dag van het Garage Festival ter ere van de opening van de Lammermarktgarage. Na de spektaculaire opening woensdag en speurtocht voor de schoolkinderen op donderdag, stond gisteren de Parkingdisco op het programma. De 500 discoliefhebbers (meer mochten er uit veiligheidsoverwegingen niet in) die een kaartje hadden weten te bemachtigen, konden op 22 meter onder de grond een avondje swingen in de diepste discotheek van Nederland.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje019/Garagedisco%2029.jpgOnder het publiek was ook DJ Armin van Buuren en al snel werd het geintje gemaakt dat hij wel op 3 oktober in de garage kan draaien.

Lees meer...   (4 reacties)

Het Leidse kunstenaarscollectief de Leidsche Mondialen exposeren ook dit jaar weer de hele maand april in galerie Amber. Om iedereen aan bod te laten komen wordt er in twee gedeeltes geëxposeerd. De eerste groep exposeerde de eerste twee weken. Woensdag werden de kunstwerken gewisseld en donderdag werd het tweede deel van de expositie geopend.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje019/Mondialen%20expo%20apr2017%202.jpgDe opening van de tweede expositie werd verricht door de Leidse dichter Leo van Zanen.

Lees meer...   (3 reacties)

Gisteren was het zo ver, eindelijk kon Leiden zien wat er onder de grond voor Molen de Valk gebouwd is. Met zijn 22,5 meter diepte en 7 parkeerlagen is dit de diepste parkeergarage van Nederland. Woensdagmiddag ging de rode loper en begon een vijf dagen durende feestelijke opening.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje019/GaraGE%201.jpgNa een schitterende theatervoorstelling van het PS Theater met lichtshow van het Blauwe Uur ontving wethouder Paul Laudy de sleutel van de Lammermarktgarage.

Lees meer...   (5 reacties)

Volgens Denise van der Horst, hoofdleidster van BSO 't Kweklokaal is elk kind uniek en heeft unieke eigenschappen. De een kan goed zingen, de ander moppen vertellen, hinkelen, klimmen, voetballen of een instrument bespelen. Stuk voor stuk zijn het kleine helden die als ze willen hun doel kunnen bereiken, dat probeert Denise de kinderen bij 't Kweklokaal mee te geven zodat ze zekerder in hun omgeving staan. Dit jaar heeft zij er een themajaar van gemaakt waarin De Kleine Held centraal staat.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje019/Kwekconcert%2046.jpgDe afgelopen zes weken stond muziek centraal, zingen, spelen en dansen. Dinsdagmiddag was als afsluiting van dit onderdeel het Kwekconcert. Kinderen hadden liedjes ingestudeerd en een paar oudere kinderen zorgden voor muzikale ondersteuning.

Lees meer...   (4 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl