Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Combilogo-ProKwadraat-GroepCustom.gif picture by tsambika
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen
Welkom bij Leidse Glibber
 
Op deze site probeer ik zoveel mogelijk leuke informatie over Leiden te geven.
Elke dag komt er omstreeks 21:30 uur een nieuwe log op de site.
Die logs gaan vaak over Leiden, maar kunnen net zo goed over onze huisdieren gaan of wat ik onderweg meemaak.
Tegenwoordig ben ik ook beschikbaar als fotograaf bij evenementen of feesten, neem even contact op als je daar meer over wilt weten.

Bovenin staat een link naar categorieën daarin zijn artikelen te vinden met een speciaal onderwerp zoals, Leidse Feesten, Leiden Marathon, Muziek, Happy etc.
Hier vind je direct alle onderwerpen die daar ooit in geplaatst zijn.
 
In de linkerkolom staan een aantal reclames, daar ontvang ik geen dubbeltje voor, die staan er uitsluitend omdat die bedrijven, instellingen of mensen Leiden een warm hart toedragen.
Mede door hun inzet en (vaak) financiële medewerking zijn er zoveel leuke dingen in Leiden te beleven.
 
Ben je het ergens niet mee eens, of staat er toevallig een foto van je op mijn site die je er liever niet op hebt, laat het me weten en we lossen het gelijk op.
 
Leiden is een leuke stad, die naast de vele musea en oude binnenstad enorm veel te bieden heeft aan evenementen.
Doe gewoon eens een dagje Leiden en laat dan ook eens weten of het echt zo leuk is als wij Leidenaren denken.
 
Op vrijdag en zaterdagavond meestal geen nieuwe logs, uitzonderingen (bijna elk weekend) daargelaten.
 
Meer weten over concerten op kleine podia in Leiden.
 
 
Vaak wordt gevraagd waar de foto's te zien zijn en of ze nabesteld kunnen worden.
Ik red het niet meer om iedereen foto's op te sturen, daarom kan je ze hier tegen geringe kosten nabestellen.
Ze worden dan netjes per post bij je thuis bezorgd. Nu ook foto's direct te downloaden voor op je Facebook.
 


Het grootste streven van de Leiden Marathon is om elk jaar weer de mooiste marathon ooit te organiseren. Toen gisteren de laatste loper binnen was en de laatste vrijwilligers een paar uur later aanschoven aan het diner bij Koetshuis de Burcht, konden we elkaar feliciteren en stellen 'dit was weer de mooiste Leiden Marathon ooit'. Dat is niet alleen aan het bestuur en marathonbureau te danken, maar vooral aan alle bijna 1100 vrijwilligers van wegafzetter, uitvalchauffeur, medaillehanger, hekkenzetter, parcourbouwer tot inschrijver aan toe en alles wat daar tussen zit. Samen hebben we voor gezorgd dat ruim 12.000 lopers weer een mooie dag hebben gehad in Leiden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/4%20marathon%2045.jpgEr wordt de laatste jaren geïnvesteerd in snellere lopers op de hele marathon. We hebben natuurlijk niet geld van Rotterdam of Amsterdam, maar de tijden klimmen omhoog. Gisteren werd na 23 jaar het parcourrecord van de Russische Natalia Baliakina op de hele marathon bij de vrouwen gebroken door Ethiopische Jemila Wortesa Shure.

Lees meer...

Ik denk dat de komende 48 uur voor mij zo'n beetje de drukste van het jaar gaan worden. Vrijdagavond Museumnacht, zaterdag Opendag bij manege Moedig Voorwaarts, fotograferen bij feest van een organisatie die zaterdag 18 jaar bestaat en daar tussendoor nog even allerlei zaken voor de Leiden Marathon regelen. Zondag uiteraard de hele dag bezig met de Leiden Marathon. En als ik dan zondagavond uitgeblust op de bank plof dan staan er natuurlijk al die foto's van het weekend te wachten om verwerkt te worden. :-) Ach het wordt vanzelf maandag.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/2%20Marathonuitje%20april%202017%201_1.jpgVoordeel terwijl duizenden deelnemers lopen, verzet ik deze dagen bijna geen stap en rijd in een auto rond wat niet echt een straf is.

 

Lees meer...   (6 reacties)

Na 3 keer is in Leiden iets traditie dus na 6 keer ben je volgens mij een vaststaand en niet meer weg te denken evenement. Donderdagmiddag werd de 6e editie van de openluchttentoonstelling 'Beelden in Leiden' geopend.Tot en met 6 augustus blijft de tentoonstelling staan op de sfeervolle Hooglandsekerkgracht.Voor alle informatie over de tentoonstelling, De Stijl en de kunstenaars is het echt aan te raden op de site van Beelden in Leiden te kijken.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje012/1%20BIL%20Opening%201.jpgElk jaar wordt tijdens de opening een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een van de deelnemende kunstenaars. De prijs is vernoemd naar de Leidse beeldhouwer Frans de Wit (1942-2004). Dit jaar ging de prijs naar Rein Verhoef voor zijn kunstwerk (zonder titel) van ijzer en beton.

Lees meer...   (4 reacties)

Het was warm vandaag, veel mensen waren op zoek naar verkoeling. Bezoekers van winkelcentrum de Kopermolen konden zich vandaag verkoelen in de waterval. Ik zie mensen denken een waterval in de Kopermolen, de hitte is die Glibber naar het hoofd geschoten. Nee hoor er is echt een waterval, vorige week werd begonnen met de aanleg.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/3D%20painting%20Kopermolen%201.jpgAfgelopen zaterdag was de waterval klaar en ik denk dat vandaag met dit warme weer een hoop mensen er het liefst ingesprongen waren.

Lees meer...   (6 reacties)

Woensdagmiddag wordt in de Leidse Vijf Meihal afscheid genomen van Aad van der Luit. Het gaat waanzinnig druk worden, iedereen die maar enigszins kan, wil naar de Vijf Meihal komen om afscheid te nemen van Aad. Vandaag werd bekend dat TV West de herdenking live uit gaat zenden op internet en tv. Zelf laat ik morgen mijn camera thuis en ga als Emile afscheid nemen en niet als fotograaf.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/7CB5D2B546F3AB3F2F19DABFE559B4D2_950_0_1.jpgAfgelopen weekend bedacht ik dat natuurlijk niet heel Leiden aanwezig kan zijn, maar heel Leiden kan wel een mooi eerbetoon maken door de Leidse vlag woensdag halfstok te hangen.


Lees meer...   (4 reacties)

Zondagmiddag liep de Stadsgehoorzaal vol met trotse ouders van leerlingen van de Vrije School Mareland. Zij kwamen kijken naar de voorstelling ZIEZO die helemaal gebaseerd was op de liedjes van Annie MG Schmidt.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Mareland%20%201.jpgJe hebt grote producties en grote producties, maar een productie met 250 kinderen op het podium ben ik nog nooit tegen gekomen.

Lees meer...   (3 reacties)

Al jaren organiseert Biercafé Lemmy's haar popfestival Morspop.Vorig jaar werd Morspop abrupt beeïndigd na een klacht over geluidsoverlast van één buurtbewoner. Het klinkt belachelijk, maar het is echt gebeurd. Voor Lambert Vos eigenaar van Lemmy's een grote tegenvaller, het festival was de 20-jarige verjaardag van het café. Na het afbreken van het festival was voor hem ook gelijk duidelijk dat op deze plek een festival niet meer mogelijk is. Zonde maar waar. Lambert wilde toch niet eindigen met de kater van vorig jaar en organiseerde zaterdag de laatste Morspop ever, alleen wel op een andere locatie en gedeeltelijk binnen om geluidsoverlast te voorkomen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Morspop%20%202.jpgAls eerste trad Rubberen Henkie op en wist het publiek direct in de goede en swingende stemming te brengen.

Lees meer...   (5 reacties)

Het overlijden van Aad van der Luit gonst uiteraard nog na in de stad en het zal woensdagmiddag tijdens het afscheid in de Vijf Meihal wel ongelooflijk druk worden. Gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering van de 3 October Vereeniging was Aad zowel vooraf als naderhand bij veel mensen het onderwerp van gesprek. De meeste Leidenaren kunnen het nog steeds niet bevatten, maar tja het leven gaat verder en zo hoort het ook. Het lijkt nog ver weg, maar voor we het weten zitten we alweer midden in het Feest der Feesten en staat heel Leiden weer op zijn kop met 2 en 3 oktober. Gisteravond hield de 3 October Vereeniging haar jaarlijkse algemene ledenvergadering in het Academiegbouw aan het Rapenburg. Gelijk nadat de deuren open gingen liep het Academiegebouw vol met leden van de Vereeniging. ( ja ik zeg het nog één keer met dubbel ee).

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/1%20Ledenvergadering%201.jpgHet thema van dit jaar, Parade, was al tijdens een persconferentie een aantal weken geleden bekend gemaakt, toch was er nog een leuk nieuwtje. Er komt een Pieter van der Werf Prijs, die jaarlijks tijdens of rondom het Minikoraal uitgereikt gaat worden. Eric Filemon (Pieter van der Werf) de grondlegger van het Mini Koraal mocht de oorkonde met de toezegging in ontvangst nemen.

Lees meer...   (6 reacties)

Donderdag heeft Leiden een van zijn bekendste en markantste inwoners verloren. Maandagmorgen werd Aad van der Luit getroffen door een hartaanval. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Aad er bovenop zou komen, helaas kwam vanmiddag het bericht dat Aad vandaag op 71 jarige leeftijd in het ziekenhuis is overleden. Dit is zo'n dag waarvan je hoopt dat hij niet zal komen en er dan plotseling toch is. Zo'n dag dat er een schokgolf door de stad gaat en iedereen even stil is en moet zoeken naar woorden. Het afscheid van Aad is woensdagmiddag om 13:00 uur in de Leidse 5 Meihal. Bij 'Voor af en Toe'waar Aad dagelijks zijn kopje koffie nam is een tijdelijke rouwplek ingericht en ligt een condoleanceregister.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Aad%20condoleance%20%201%20-%20kopie.jpgIedereen in Leiden kende Aad en Aad kende iedereen. Aad was de grondlegger van vele Leidse evenementen, was een groot sportman met zijn eigen sportschool, jarenlang raadslid voor D66, schreef columns en boeken. Ach wat deed Aad eigenlijk niet.


Lees meer...   (14 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl