Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Niet alleen in de Romeinse tijd was het druk in Matilo, ook nu tref je er nog regelmatig Romeinen aan. Deze week is er voor de kinderen de Matties van Matilo , een week vol historische sport, spel, knutselen en wetenswaardigheden. Afgelopen weekend stond er ook al een Romeinse camping en werd het skelet van een Romeinse soldatenbarak gebouwd.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/Matilo%20Romeinen%2020.jpgHet hele weekend waren buurtbewoners bezig met het bouwen van de soldatenbarak, zondagmiddag was hij zo goed als af.

Lees meer...   (6 reacties)

Zondag was alweer de laatste dag van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden, het lijkt zo kort geleden dat ik over de opening op schreef. Het is niet te geloven hoe snel 2½ maanden voorbij zijn gegaan. Zondag had het publiek voor het laatst de kans nog even langs de kunstwerken op de Hooglandsekerkgracht te lopen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje012/Bil%20sluiting%203.jpgBij de opening wordt elk jaar de juryprijs bekend gemaakt, maar het publiek kan gedurende de tentoonstelling haar voorkeur bekend maken. Dit jaar werd het kunstwerk 'You had it yesterday, now it's her' van de Haagse Lorena van Bunningen door het publiek gekozen als meest aansprekende kunstwerk.

Lees meer...   (3 reacties)

Van 4 t/m 13 augustus reizen 24 Nederlandse en Vlaamse dichters in een oldtimer bus door Nederland en België en doen zij ongeveer 20 steden aan. Zaterdag waren zowel de middag als de avond ingeruimd voor een bezoek aan diverse locaties in Leiden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje012/Poeumlziebus%20%2035.jpgMet plezier, gevoel en passie brachten de dichters hun werk op pleinen, in parken en 's avonds op de Koornbeursbrug. Passie? hoezo passie? Ik denk dat deze foto boekdelen spreekt of misschien beter gezegd dichtregels.

Lees meer...   (1 reactie)

Eerlijk gezegd weet ik niet zo veel van cricket en ik zal ook niet zo snel zeggen, ik ga eens een middagje cricket kijken. In Nederland is deze sport niet een van de meest bekeken en bekende sporten, toch volgen wereldwijd ruim 1,5 miljard mensen deze sport. Toch ging ik zaterdagmiddag eens een kijkje nemen bij A.S.C. Ajax die momenteel in afwachting van hun eigen nieuwe velden nog spelen op het terrein van voetbalclub UVS.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje018/Cricket%20Ajax%208.jpgHet was niet zomaar dat ik ging. Emiel Sluyterman had de kans deze middag tegen HCC3 zijn 1000ste wicket te pakken. Een unieke prestatie die hij al direct waarmaakte toen hij aan zijn spel begon.

Lees meer...   (4 reacties)

In de randstad is Duinrell een begrip en bijna iedereen is er als kind wel geweest of met zijn eigen kinderen naartoe gegaan. In de maanden juli en augustus is er naast de attracties het zomertheater, waar meerdere keren per dag de show Cirque Magique wordt gespeeld.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje018/Duinrell%20zomershow%2022.jpgGistermiddag was de perspresentatie, waar traditiegetrouw wer diverse bladen en omroepen op af kwamen. Speciale gasten waren Hans Klok en Sittah die samen hier 25 jaar geleden hun carrière begonnen. Na afloop poseerden ze met de huidige cast van het programma.

Lees meer...   (5 reacties)

Ik ben niet zo van het terugblikken op mijn blog.Natuurlijk kan ik met plezier vertellen over, of terugkijken naar bepaalde gebeurtenissen in het verleden, maar ga dat niet in blogs of op facebook melden. Er is een gebeurtenis die echter vrijwel boven alles uitsteekt en waar ik deze week heel sterk aan moest terugdenken en zeker weet dat ik niet de enige ben die daar deze week met plezier aan terugdacht. Vanavond herinnerde ook Facebook mij nog aan die avond en toen dacht ik: ja ik ga het toch nog een keer op mijn blog zetten. (onderaan staat een link naar de blog van vorig jaar) Vorig jaar kwam op maandag 1 augustus een groep 'bekende' Leidenaren bij elkaar op het terras van Koetshuis de Burcht.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje018/Koetshuis35%20jaar%204.jpgHet was het begin van een memorabele avond waarbij aan het eind het schilderij onthuld werd dat Sanne Bavelaar in opdracht van Tom en Clarita had gemaakt. Op het schilderij staat een aantal Leidenaren waar Tom en Clarita een aparte band mee hebben en graag vereeuwigd wilden hebben in hun restaurant.

Lees meer...   (4 reacties)

Ja hoor het is weer zo ver, als Glibber het te druk heeft of gewoon geen zin om iets neer te blaffen mag ik het weer doen. Het is wel lekker als Glibber het niet zo druk heeft dan kan ik Glibber en mevrouw Glibber samen uitlaten. Ik nam ze vandaag dus maar weer samen mee naar De Leidse Hout.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje018/Happy%201%20aug%202017%201.jpgIk hoorde van Glibber dat het komkommertijd is. Geen idee wat het betekent, maar het heeft iets met groen te maken, dus pas ik mij maar even aan.

Lees meer...   (8 reacties)

Deze en volgende week zijn de 2 weken dat de meeste Nederlanders vakantie hebben of op vakantie zijn. De BV Nederland lijkt wel even stil te liggen, vandaar dat ik ook even, op evenementen na, kortere en misschien wel iets minder blogs plaats. De rust in de stad en op de weg lijkt zich ook door te zetten naar de polders.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje017/Avond%20Voorhout%208.jpgIk ben geen visser, daar ben ik veel te ongeduldig voor, maar kijken naar een visser kan ook heel rustgevend zijn.


Lees meer...   (5 reacties)

Voor elke Voorschotenaar was het vaste prik , op 28 juli is de Paardenmarkt. Sinds dit jaar is het even wennen, nu het bestuur heeft besloten de Paardenmarkt op de laatste zaterdag van juli te houden en de paardenraces een dag er voor. De laatste jaren liep het aantal aangevoerde paarden weer terug onder andere vanwege de concurrentie uit andere plaasten. Het eerste jaar met de markt op zaterdag lijkt een schot in de roos, er werden zaterdag het record aantal paarden van 171 aangevoerd.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje017/Paardenmarkt%20Vschoten%2017.jpgRondom tienen stopte het met regenen en kwam ook het publiek massaal naar de Paardenmarkt.

Lees meer...   (6 reacties)

Vorig jaar bestond Koetshuis de Burcht 35 jaar. Tom en Clarita Holswilder vierden dat groots met onder andere een groot feest in de Hooglandsekerk, waar zij ook vertelden het komend jaar op bezoek te gaan in Leidse verzorgings-en bejaardenhuizen. Beiden hebben groot respect voor het personeel van deze huizen en zagen tijdens familiebezoeken hoe de ouderen genieten als er iets anders dan de dagelijkse sleur gebeurt. Zo besloten zij in 2016-2017 feestjes aan te bieden aan vrijwel alle Leidse  huizen en directe omgeving. Gistermiddag was Rosenburch aan de Leidse Vijf Meilaan aan de beurt.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje017/Rosenburch%2014.jpgDat ook 'oudere' Leidenaren nog een feestje kunnen vieren blijkt wel op deze middagen en (voor zover mogelijk) sluiten de bewoners regelmatig aan in de polonaise.

Lees meer...   (7 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl