Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Combilogo-ProKwadraat-GroepCustom.gif picture by tsambika
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Het komt niet dagelijks voor dat een echt Leids bedrijf 50 jaar bestaat en de huidige partners samen met de oprichter een feestje kunnen vieren. Vrijdag vierde Bunnig & Partners haar 50 jarig bestaan. Na 50 jaar heb je natuurlijk zo'n grote klanten- en vriendenkring opgebouwd dat vrijwel elk restaurant te klein is om je feest te vieren. Het feest werd gegeven in het Prentenkabinet, die behalve een aantal zalen ook een heel grote tuin heeft. Er was duidelijk gegokt op mooi weer, want het aantal bezoekers had nooit in het Prentenkabinet zelf gepast. Die gok op mooi weer werd ook duidelijk omdat de welkomstspeech in een van de zalen werd gehouden, maar buiten op diverse schermen werd weergegeven.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Bunnig%2050%20jaar%2049.jpgBest moeilijk om een speech te geven terwijl bijna alle toehoorders buiten staan en dan ook nog eens moeten proosten voor een paar camera's terwijl je dat natuurlijk liever rechtstreeks tegenover je honderden gasten doet.

Lees meer...   (7 reacties)

Na de opening van de ondergrondse parkeergarage onder de Lammermarkt, is direct een start gemaakt met de voorbereidingen voor de bouw van de 2e ondergrondse parkeergarage onder de Garenmarkt. Hier komt een garage met plaats voor 425 auto's. De garage onder de Lammermarkt is rond, deze wordt ovaal en telt 5 verdiepingen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Garenmarkt%20opgraving%2026.jpgVoor de bouwers echt de diepte in gaan krijgen archeologen ruim de tijd om onderzoek te doen in de bodem van de Garenmarkt.

Lees meer...   (4 reacties)

De Hollandse Nieuwe is weer binnen en voor een haringliefhebber als ik breken er weer mooie tijden aan met al die Haringparty's.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Haringparty%20Hollandsche%20Tuyn%2048.jpgGisteravond beten de café-restaurant De Hollandsche Tuyn en de Leiderdorpse ondernemers het spits af met hun party in de hoofdstraat voor de deur van De Hollandsche Tuyn.

Lees meer...   (5 reacties)

De zilvervloot een naam die vooral ouderen zich nog wel kunnen herinneren. Het was vroeger een spaarvorm waar bijna elk kind wel aan mee gedaan heeft. Elke woensdagmorgen vertrekt vanaf de Apothekersdijk bij het havenkantoor van de Leidse Rederij de 'Zilvervloot'. De Zilvervloot is een gratis rondvaart voor 70 plussers die aangeboden wordt door het CHDR (Centre Human Drug Research) en de Leidse Rederij. Eigenlijk was vanmorgen de laatste rondvaart, maar de belangstelling was de afgelopen weken zo groot dat er met 2 boten gevaren wordt en er besloten is t/m 2 augustus door te gaan en eventueel zelfs tot september.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/De%20Zilvervloot%2013.jpgDe 70 plussers krijgen een rondvaart langs de mooiste plekjes van Leiden.Voor veel van de gasten is het de eerste keer keer of heel lang geleden dat ze een rondvaart door hun eigen stad hebben kunnen maken.

Lees meer...   (5 reacties)

De Leidse Jazz-zangeres Vivienne Aerts en Ted Steinebach, beter bekend als ChocoTed, houden weer even vakantie in Leiden, een heerlijke afwisseling met hun drukke werk in New York en Boston. Als ze in Leiden zijn is het natuurlijk niet alleen maar vakantie, Vivienne heeft diverse optredens geboekt staan de komende weken en zelfs nog een korte tour door Italië. Na de successen van eerdere edties in de zomer van 2016 en januari 2017 kon een derde editie van Chocojazz natuurlijk niet uitblijven. Zondagmiddag kon Leiden genieten van Chocojazz meets De Stijl. Ondanks het mooie zomerweer was de grote zaal van Scheltema goed gevuld.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Chocojazz%20juni%202017%2015.jpgEr werd gewerkt in de 4 primaire kleuren en de eerste tafel zag er dan ook geel uit.

Lees meer...   (4 reacties)

Een autopuzzletocht rijden blijft leuk en nog leuker als het voor het goede doel is. Vrijdag was de ondertussen traditionele De Clercq - Hemcar autorally. Vanaf half elf werden de deelnemers uitgezwaaid door Ronald Mc Donald.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/De%20Clercq%20Hemcar%2053.jpgDankzij de 44 deelnemende teams kon de organisatie aan het eind van de middag een cheque van € 8.304,00 overhandigen aan Nancy Haanappel van het Ronald Mc Donaldhuis.

Lees meer...   (3 reacties)

Zaterdag werden Leiden en omgeving weer 'opgeschrikt' door luid getoeter. Sommige mensen dachten wat is dit voor herrie, anderen dachten wacht even tweede zaterdag in juni, dat zou wel eens de Toetertoer kunnen zijn. Voor de 12e keer organiseerde de Lions Club Leiden Oude Rijn de Leidse Toetertoer. De Toetertoer is voor de deelnemers van de Stichting VTV die honderden kinderen en volwassenen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking, diverse vormende, sportieve of gewoon gezellige activiteiten aanbiedt. De tocht begon en eindigde bij het Valkenburgs Meertje.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/toeter%203.jpgNa afloop poseerde de hele groep tussen de vrachtwagens als bewijs dat ze er echt in hadden gezeten.

Lees meer...   (6 reacties)

De Leidse Sportcity Avondvierdaagse werd noodgedwongen een Svonddriedaagse. Dinsdagavond was het zo'n een noodweer dat het onverantwoordelijk was de start te laten doorgaan. De regen was niet het probleen maar de harde storm zorgde voor veel rondvliegende takken en dan kan je als organisatie niet de verantwoording nemen de kinderen de straat op te sturen. Woensdagavond was het prachtig weer en gingen alsnog ruim 1.100 kinderen van start voor hun wandeling van 5 of 10 kilometer. Tegen acht uur kwamen de eerste kinderen alweer terug op het terrein van korfbalvereniging Trigon.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Avondvierdaagse%2036.jpgVrijdagavond was de laatste stempel natuurlijk extra belangrijk, omdat je er ook nog een medaille bij kreeg.

Lees meer...   (5 reacties)

Ik blijf het al ruim 10 jaar een van de leukste en gezelligste presentaties vinden. Elke presentatie van Leven Magazine, het toonaangevende glossy magazine van de regio, is weer een feestje. Voor de presentatie van het zomernummer waren we uitgenodigd op de Voorstraat in Voorschoten. De gezamenlijke horeca van de Voorstraat had de handen in elkaar geslagen en verzorgden samen de hapjes tijdens de presentatie. Zo draag je natuurlijk samen uit hoeveel mooie restaurants er zijn in deze straat.

 photo Leven zomer 2017 93.jpg Dat zowel wethouder Nanning Mol als de ondernemers trots zijn op hun Voorstraat bleek wel bij de presentatie. Direct sloegen ze de pagina's over de Voorstraat open om ons allemaal te laten zien hoeveel moois Voorschoten te bieden heeft.

Lees meer...   (3 reacties)

Bijna 30 jaar lang zijn er plannen gemaakt, is er onderhandeld en zijn er weer opnieuw plannen gemaakt en ga zo maar door. Een paar jaar geleden zijn er eindelijk definitief knopen doorgehakt en kon er echt begonnen worden met het Aalmarktproject.Vorig jaar werd de nieuwe Catharinabrug geopend en de Catharinasteeg, die de Haarlemmerstraat en de Breestraat met elkaar moet gaan verbinden.

 photo Catharinasteeg 14.jpg De nieuwe steeg werd vanmorgen geopend door wethouder Paul Laudy en projectontwikkelaar Maarten Stam van MRP Development.

Lees meer...   (8 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl