Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Combilogo-ProKwadraat-GroepCustom.gif picture by tsambika
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Zes jaar geleden bedacht Jeroen Wijermars, voormalig voorzitter van Korfbalvereniging Trigon, een leuke stunt voor het 100-jarig bestaan van de club. Hij wilde eenmalig weer eens een Leidse Avondvierdaagse organiseren. Het werd een succes dus plakte hij er nog maar een jaartje achteraan. Als in Leiden iets 3 keer gebeurd is of heeft plaatsgevonden dan wordt het al snel een traditie genoemd. We zijn een aantal jaar verder en van 6 t/m 9 juni wordt alweer de zesde Sportcity Avondvierdaagse gelopen, dus kunnen we spreken van een traditie. Ook dit jaar gaan weer ongeveer 1000 kinderen na 4 avonden lopen trots thuis komen met een volle stempelkaart en een medaille.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/K.%20Avondvierdaagse%2088.jpgVanmorgen ondertekenden organisator Jeroen Weijermars en Matthijs de Vreede, sales en marketing manager van SportCity, een convenant waarin staat dat beide partijen graag nog met elkaar en dit evenement door gaan.

Lees meer...   (3 reacties)

Ik ben maar weer eens in de blijven liggen foto's gedoken en zie dat ik helemaal vergeten ben te vertellen dat sprookjesfiguren echt bestaan. Tenminste ik zag ze een maandje geleden lopen en kreeg zelfs een handje. Sterker nog deze probeerde me zelfs te verleiden zo te zien.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Vliegershop%20comics%2015.jpgZij was niet de enige, ze stelden zich bijna allemaal behoorlijk verleidelijk op.

Lees meer...   (2 reacties)

Zondagmiddag stroomde Galeriecafé de Leidse Lente vol met opvallend veel 80-plussers. Niet vreemd natuurlijk want het boek 'Hier ben IK' werd gepresenteerd. In dit boek staan 50 verhalen en foto's van voornamelijk 80-plussers.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Boek%20Sander%20Pardon%2033.jpgHet eerste exemplaar werd aangeboden aan cabaretier Paul van Vliet.

Lees meer...   (3 reacties)

Elke zaterdagavond treden er in Café van Hout diverse meestal Leidse bands op. Afgelopen stroomde het café al vroeg vol voor een concert van de Leidse cover en bluesband Out of the Blue(z). http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Out%20of%20the%20Bluez%2056.jpgHet werd een apart concert met voor zanger Wim Bemelman een grote verrassing. Hij werd onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandsche Schreeuw. Peter Labrujere reikte hem de bijbehorende zilveren microfoon uit.

Lees meer...   (5 reacties)

De tijd om even rustig een verslag te schrijven is er niet bij. Vandaag de hele dag op pad geweest en het weekend weer een volle agenda. Gelukkig zeggen de filmpjes en fotoslideshows in dit artikel genoeg. Dit jaar werd er weer een Liberty Tour georganiseerd en reden historische legervoertuigen de route die de Irene Brigade in 1945 reed. Rond half twaalf reden er ongeveer 50 legervoertuigen de stad in. Ik blijf het een indrukwekkend gezicht vinden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/5Mei%201.jpgDe stoet reed over het Rapenburg langs het studentenhuis waar Erik Hazelhoff Roelfzema, de Soldaat van Oranje gewoond heeft. Iedereen kent het huis wel uit de film. Aan beide zijden van het Rapenburg werden de legervoertuigen opgesteld en The Band of Liberation gaf een concert voor de deur. Echt een kippevel moment.

Lees meer...   (7 reacties)

Vandaag vieren we onze bevrijding, gisteren herdachten we massaal de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Leiden waren drie herdenkingen, waarvan ik er twee bezocht heb. 's Middags was de herdenking bij de Haagsche Schouw.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Herdenking%20Haagsche%20Schouw%20%2010.jpgDe herdenking bij de naald in Leiden Noord heb ik helaas moeten overslaan, maar ik was natuurlijk wel om 20:00 uur bij de dodenherdenking bij de Pieterskerk.

Lees meer...   (4 reacties)

Donderdagavond 4 mei hangen de vlaggen halfstok en is heel Nederland weer 2 minuten stil, tenminste zo hoort het en ik hoop ook dat het zo is.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Vlag%204.jpgHet park bij molen de Valk is nog niet ingericht, dus zal ook dit jaar de Dodenherdenking in Leiden nog plaats vinden op het Pieterskerkplein.

Lees meer...   (3 reacties)

Mensen die mij kennen weten dat ik altijd mijn woordje wel klaar heb en even snel een speechje, inleiding of dankwoordje is niet echt een probleem. Vanmiddag viel ik voor de tweede keer dit jaar even stil. De eerste keer was op 3 januari toen ik volledig onverwacht tijdens de nieuwjaarsborrel van de Business Club Leiden, door de leden van de BCL was gekozen als Leidenaar van het jaar. Voor een ras Leidenaar als ik, is dat een moment om even stil te vallen en uiteraard beretrots te zijn op het bijbehorende bronzen beeldje 'De jonge Rembrandt'.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/A%20ADSC_1258.jpgVanmiddag viel ik voor de tweede keer dit jaar stil. Vorige week werd ik door Stefan Huisman gebeld of ik zin had langs te komen tijdens het bedrijfsbezoek van de BCL aan Huisman Tweewielers. Halverwege het bezoek viel het kwartje (euro)  toen voorzitter Chris Verplancke het woord nam en Stefan met een nieuwe brommer binnen kwam rijden.


Lees meer...   (13 reacties)

De Nederlandse taal is best wel eens ingewikkeld, zo vraag je je wel eens af moet er nu het woordje de of een voor een bepaalde zin. Kijk dit is nu zo'n voorbeeld dat je even niet weet wat je er voor moet zetten. Is de dixy nu omgeblazen door de wind of door een wind.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Wind%20in%20dixy.jpgIedereen houdt met spanning de ontwikkelingen tussen Trump en Noord Korea in de gaten, maar volgens mij zijn de Russen ondertussen dichterbij dan je denkt.

Lees meer...   (6 reacties)

Zelfs de regelmatige onoplettende lezer weet dat ik vrijwel nooit over voetbal schrijf. In Leiden leven we tussen de fans van Ajax en Feyenoord en dan is het soms heel verstandig om fan van een andere club te zijn. Zo ben ik al jaren fan van FC Tietjerkradeel en zolang ik maar niet in Friesland kom neemt niemand mij dit kwalijk. In Leiden kijken de Ajax- en Fijenoordfans mij alleen wel aan met een meewarige blik van,.....ach verder is hij wel aardig. Ik ben gelukkig niet de enige, ook Sleutelstadverslaggever Chris de Waard heeft niet een duidelijke voetbal voorkeur. Waar je mee omgaat word je mee besmet zeggen ze wel eens en dat klopt ook wel een beetje. Sinds journaliste, sportvrouw en voetbalster Reanne van Kleef 2 jaar geleden bij Sleutelstad is gekomen staat sport hoog op de agenda bij Sleutelstad. Zaterdag pakten Chris en ik de microfoon en camera en gingen we op reportage bij een voetbalwedstrijd.Niet gelijk een heel grote of zwaar beladen wedstrijd of met veel hooligans en dergelijke, nee je moet rustig beginnen.We gingen naar Lugdunum Vrouwen 1 tegen 's Gravezande Vrouwen 1, nou dat is ook toevallig laat nu net Reanne daar aanvoerster van zijn.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/Lugdunum%20Vrw1%20%2035.jpgIk ben wel van het aanmoedigen, dus was een spandoek wel op zijn plaats vond ik. Nou ga ik niet gelijk met meters laken langs de kant staan, dan val je ook weer zo op. Nee het gaat niet om het grote, het gaat om het idee dat je in elk geval een spandoek bij je hebt.

Lees meer...   (5 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl